DTG-Printing

Wat is Direct To Garment-Printing

Direct Op Textiel printen (of DTG Printing) is een proces van afdrukken op kleding met behulp van een gemodificeerde inkjet-technologie (net als uw printer thuis, alleen dan voor de expert) voor het  DTG printen zijn speciale textiel inkten nodig die direct in de vezels van de kleding die worden afgedrukt.

Miljoenen Kleuren.

met dit DTG proces kunt u foto's printen van hoge kwaliteit in ongelooflijk hoge resolutie tot wel 1200dpi x 1200dpi. Met dit proces hebben we toegang tot 16 miljoen kleuren en maken uw meest kleurrijke werk zeer haalbaar.

Easy Upload.

het ontwerp kan heel gemakkelijk volgens de gestelde voorwaarden worden geupload via onze WeTransfer server.

Geen Minimum.

DTG-printen is geweldig omdat je geen minimale hoeveelheden hoeft te bestellen! vanaf een stuk leveren wij al! Dus je kunt heel gemakkelijk verschillende ontwerpen testen op verschillende soorten textiel.

Snel en Efficient.

DTG-printen zorgt voor een snelle upload. en efficiënte productie. Zo kunt u denken aan een ontwerp dat u maakt, upload en  het in productie nemen in een zeer korte tijd. Perfect om altijd de juiste trents te leveren.

State of the Art Garment Printing.

In de afgelopen tien jaar heeft de resolutie (precisie) van het rechtstreeks op kledingstuk printers enorm toegenomen. Dit betekent dat DTG prints zo goed of zelfs beter zijn dan de traditionele kleding printing processen, zoals zeefdruk. Je voelt nauwelijks de print op het kledingstuk, net als in zeefdruk, omdat het ontwerp is ingebed in het weefsel van de kleding.

Voordelen.

Technologisch, rechtstreeks op kledingstuk afdrukken biedt grote voordelen ten opzichte van traditionele drukwerk, zoals live computer previews van prints, en het uitvoeren van meerdere printers van één computer. De hoeveelheid tijd en arbeid betrokken bij DTG afdrukken is aanzienlijk lager dan traditionele methoden. Het is gemakkelijk om full colour, uiterst gedetailleerde prints, hetzij in volume of een voor een af te drukken. Dit maakt het lage volume orders gemakkelijk te vervullen, en maakt tijd vrij om meer orders te printen en houdt DTG prijsstelling zeer concurrerend.

  • Lagere orde minima (in vergelijking met zeefdruk)
  • Onbeperkte keuze aan kleuren.
  • Heldere, levendige kleuren - zelfs op donkere kleur kleding.
  • Duurzame prints (met de juiste zorg)
  • Snelle doorlooptijd
  • Zeer geschikt voor samplers en one-of-a-kind aangepaste T-shirts.
Nadelen.

Zelfs met alle kosten en tijd voordelen, zijn er een paar nadelen aan DTG afdrukken. Om een gedrukt ontwerp correct op donker materiaal te krijgen moet er een witte onderlaag worden afgedrukt voordat kleur wordt aangebracht. Dit draagt bij aan de kosten en de tijd om de afdruk te maken. DTG inkten zijn ook een beetje duurder dan de traditionele drukinkten. Direct to Garment printen kost minder tijd om te printen dan de traditionele zeefdruk; echter, neemt het drukproces soms meer tijd in beslag per item in tegenstelling tot zeefdrukken, waar de installatie veel tijd kost en het drukken zelf is relatief sneller bij grote bulk opdrachten, er zijn geen echte prijs of tijd kortingen bij gebruik van DTG afdrukken in volume.


  • Geen All Over Print - 14 "x 18" MAX
  • Geen folie, Flock, Glitter of andere technieken
  • Proces is minder efficiënt voor grote bestellingen van meer dan 300 stuks
wilt u meer informatie over het DTG-Printen,, stuur ons een berichtje.